DUYURU!..

DUYURU

 

18/07/2024 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Kanun Teklifinin meslek camiamızı doğrudan ilgilendiren usulsüzlük cezaları ile ilgili hükümleri Komisyonda tarafımızca yakından takip edilmiştir. Komisyon Başkanı Sayın Dr. Mehmet MUŞ’un desteği, meslektaş milletvekillerimizin özel uğraşı ve diğer komisyon üyelerinin de katkılarıyla fahiş cezaların daha makul seviyelere indirilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Kanun Teklifinin Genel Kuruldaki görüşmeleri de yakından takip edilecek ve gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

Yine meslektaş milletvekillerimizin tamamı ile birlikte geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi işlemlerinin yapılmaması yönündeki taleplerimiz yoğun bir şekilde Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine iletilmiştir. Konunun önümüzdeki hafta netleşmesi beklenmektedir. Makul taleplerimize olumlu cevap verileceği değerlendirilmektedir. Gelişmeler ve gelişmeler karşısında atacağımız adımlar hakkında meslek mensuplarımız ayrıca bilgilendirilecektir.

Komisyona sunulan TÜRMOB görüş raporuna ve Komisyon tutanaklarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine (16.07.2024 Tarih ve Esas No: 2/2290) İlişkin TÜRMOB Değerlendirme Raporu https://turmob.info/3Wcj3t3

TBMM Komisyon Tutanakları
https://turmob.info/4cSAndW


Saygılarımızla,